Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 | Download | Pendidikan

Reactions: 
Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025
Download Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025.


Kandungan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025
  • 11 anjakan strategik dan operasi untuk mengubah sistem pendidikan negara.
  • Visi sistem pendidikan dan pelajar yang Malaysia perlu dan berhak miliki.
  • Perincian anjakan 11 anjakan strategik dan operasi.

Proses transformasi sistem pendidikan akan dilaksana dalam tempoh 13 tahun dengan Gelombang 1 (2012-2015) menumpukan kepada usaha memperbaiki sistem dengan memberi sokongan guru dan tumpuan kepada kemahiran asas; Gelombang 2 (2016-2020) pula mempercepatkan penambahbaikan sistem; dan Gelombang 3 (2021-2025) ke arah kecemerlangan menerusi operasi yang lebih fleksibel.

 Download Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 | Pendidikan

Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 menyasarkan hasil pada lima aspek iaitu akses, kualiti, kesaksamaan, perpaduan dan kecekapan selain pembangunan pelajar yang memiliki enam sifat utama untuk membolehkan mereka bersaing di peringkat global iaitu pengetahuan, kemahiran berfikir, kemahiran memimpin, kemahiran diwbahasa, beretika dan beragama, serta beridentiti kebangsaan.

Related Post:

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]Post Author Raimi Syazwan Abdul Rashid
PERINGATAN: ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui blog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

5 comments:

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
abcSEOxyz Sihir Sihir SEO Malaysia