Kewajipan Solat | Lirik | Download | Lagu Nasyid

Reactions: 
Lagu Nasyid kebelakangan ini mendapat sambutan positif seluruh rakyat Malaysia. Lelaki mahupun perempuan, dari kecil hingga dewasa, sekurang-kurangnya mesti ada satu atau dua lagu Nasyid yang mengiringi kehidupan harian mereka. Stesen Radio Malaysia seperti IKIM.fm, Radio RTM dan sebagainya banyak membantu dalam perkembangan Lagu Nasyid di Malaysia. Kerancakkan Irama Nasyid di Malaysia semakin segar dengan nama-nama besar seperti Kumpulan Mirvana, Raihan, Rabbani, In-Team. Semoga Irama Nasyid di Malaysia terus berkembang maju.

Kewajipan Solat  Lirik  Download  Lagu Nasyid

Lagu Nasyid Kewajipan Solat, telah menyentuh hati ini. Tahun 2004, ketika itu aku menuntut di Ikram College of Technology (ICT),  Kajang, Selangor, kini dikenali KLIUC Kuala Lumpur Infrastructure University. Kewajipan Solat - Baginda merupakan Lagu Nasyid pertama yang menarik minat aku untuk mengenali lagu-lagu nasyid seterusnya. Berikut ialah Lirik Lagu Kewajipan Solat - Baginda. Download Lagu Kewajipan Solat.mp3  atau dengar online melalui streaming dibawah.



Lirik Lagu Kewajipan Solat - Baginda

Kewajipan seorang muslim
solat lima waktu

Ku dengar merdunya suara azan
berkumandang melantunkan seruan sembahyang
memenuhi kewajipan seorang muslim
solat lima waktu sehari semalam

Berwudhu' pahala menyucikan diri
berkiblat menghadap Ilahirobbi
berdoa memohon petunjuk suci
Pada Mu Ya Allah Yang Maha Memberi

Kini hamba datang lagi
dengan hati berseri
ingat akan janji
bahawa hidup mati ini lillahirobbulalamin

Kini hamba datang lagi
pasrah berserah diri
mendekat kan hati pada Mu Yang Maha Suci

Kewajipan Solat | Lirik | Download | Lagu Nasyid

Related Post:

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]



Post Author Raimi Syazwan Abdul Rashid
PERINGATAN: ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui blog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

7 comments:

  1. Nice messege ^^
    ni kumpulan nasheed kanak2 jgak ke eh?
    tak pernah dgr pula baginda ni.. kumpulan nasheed perempuan?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, tau tak spe penyanyi nasheed utk lagu nih??(ye2, Baginda)tp dr dulu lg cari kat internet..xjumpe2...misteri, misteri..

    ReplyDelete
  3. best dgr lagu nih..kecik2 dulu tgh liat nak bgn dr tido waktu pagi, mase kecik2 dlu lah, trus bgn tido...smate2 nak dgr lagu nih sampai habis..pastu tingginkan volume radio supaye boleh dgr mase dlm bilik mandi...xD..

    siape Baginda nih?? xpenah jumpe pon kat internet...misteri,misteri..

    ReplyDelete
  4. penyanyi bukan baginda..yang benat adalah. lagu ini nasyid dari indonesia,penyanyi bernama CONY DIO.lahir di bandar cimahi bandung indonesia. bermula beredar lagu ini tahun 1989.dan selalu diputar di media elektronic malaysia.baik radio ataupun television. jadi tak ada misteri lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trimas, info yang sudah lama dicari di internet. Salute

      Delete
  5. amaran. tak boleh mengklaim hak cipta sama ada lagu ataupun seni yg bukan milik sebenarnya..boleh dengar boleh nikmati alunan musik dan syair merdunya..tapi ingat jangan mengaku lagu ini lagu malaysia.ini nasyid asli buatan indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baginda juga merupkan kumpulan Nasyid Indonesia

      Delete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
abcSEOxyz Sihir Sihir SEO Malaysia