Akta Rokok Elektronik Kementerian Kesihatan

Reactions: 
Kementerian Kesihatan Malaysia sedang menggubal akta baharu khusus untuk perokok dan hasil produk tembakau, yang turut merangkumi rokok elektronik. Draf akta yang melibatkan rokok elektronik itu sedang diteliti oleh kementerian sebelum dibawa ke Jabatan Peguam dan Kabinet. Sumber BH.

Akta Rokok Elektronik Kementerian Kesihatan

Antara Cadangan Akta Baharu Hasil Produk Tembakau dan Rokok Elektronik yang akan menggantikan yang sedia ada iaitu Akta Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 mengikut Akta Makanan 1983 ialah
  • Kawalan lebih ketat terhadap iklan rokok
  • Peraturan rak rokok di belakang kaunter kedai

Walaupun perihal akta baharu ini telah lama diperkatakan, namun proses ini mengambil masa kerana membabitkan banyak pihak lain. Sudah tentu pihak lain yang dimaksudkan itu mempunyai kepentingan yang lebih diutamakan berbanding perihal kesihatan rakyat Malaysia.

Artikel ditulis oleh UnknownArtikel Berkaitan

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]

1 comment:

  1. Salam sejahtera, jadi vape adakah rokok? Minta di jelaskan

    ReplyDelete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
Natang Ngoh