Penafian / Disclaimer

 • Dengan memasuki atau ketika berada di blog pseudosupra.blogspot.com, VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER secara automatik tertakluk kepada akta keterangan 114A kerajaan Malaysia.
 • Dengan memasuki atau ketika berada di blog pseudosupra.blogspot.com, VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER secara automatik tertakluk kepada syarat atau peraturan atau terma yang dinyatakan oleh pihak Google dan Blogger.
 • Dengan memasuki atau ketika berada di blog pseudosupra.blogspot.com, VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER secara automatik tertakluk kepada terma dan syarat dan penafian dari pihak pemilik author blog pseudosupra.blogspot.com seperti dibawah

 1. Artikel dan image di blog pseudosupra.blogspot.com bukan hakcipta pemilik atau penulis blog pseudosupra.blogspot.com. 
 2. Segala artikel dan image di blog pseudosupra.blogspot.com ini adalah sekadar pandangan pribadi dan perkongsian dan informasi sahaja. Tiada kaitan kepada yang masih hidup atau telah mati. 
 3. Segala artikel berbentuk agama di blog pseudosupra.blogspot.com adalah merujuk dari beberapa laman blog dan buku-buku keagamaan. Ia sekadar berkongsi pengetahuan dan penyebaran ilmu agama. VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER diharap merujuk kepada ustaz atau guru-guru agama terlebih dahulu sekiranya mempunyai rasa was-was dan ragu-ragu mengenainya. Wallahu’alam bissawab  (dan Allah lebih mengetahui yang sebenar-benarnya)
 4. Segala praktik yang VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER lakukan ketika atau selepas pembacaan sesuatu artikel di blog pseudosupra.blogspot.com ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri. Pihak blog pseudosupra.blogspot.com tidak bertanggungjawab ke atasnya.
 5. Segala berbentuk produk internet atau software atau video atau audio dalam berbagai format dan media yang diulas di blog ini adalah mengikut kefahaman kami dan jika VISITOR atau FOLLOWER atau SUBSCRIBER memuat turun atau membelinya, ia adalah sepenuhnya di atas keputusan dan tanggungjawab pembeli itu sendiri.
 6. Sebahagian besar artikel mungkin sudah tidak releven lagi pada satu-satu masa. Maka, perkara tersebut adalah di luar kawalan pemilik dan penulis blog pseudosupra.blogspot.com.
 7. Semua iklan berbayar atau percuma di blog pseudosupra.blogspot.com ini adalah di luar kawalan kami. Namun kami sentiasa mencuba untuk menapis iklan-iklan yang bermanfaat sahaja. 
 8. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.
 9. Segala komen tertentu oleh pemberi komen, boleh digunakan oleh pihak kami sama ada untuk kegunaan testimonial atau sebagai bahan penulisan. Tetapi kami tetap memberi kredit kepada individu tersebut.

PERINGATAN: Blog Pseudosupra.blogspot.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui blog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Bahagian penafian ini akan dikemas-kini dari semasa ke semasa.

Dengan penuh rasa rendah diri dan hormat
Raimi Syazwan Bin Abdul Rashid
Author
♌¹³ Pseudosupra | aLive Blog
linkreferral