Hilangkan Marah | Kata-Kata Ajaib

Reactions: 
Kata-Kata Ajaib Dapat Redakan Kemarahan. Ketika berada di situasi pertengkaran atau berdepan dengan seseorang yang sedang marah, berhati-hati lah kita dengan tingkah laku dan tutur bicara. Konflik kehidupan seperti ini boleh berlaku dimana-mana sahaja. Maka jadilah seorang yang rasional dan ucapkan Kata-Kata Ajaib yang dapat Hilangkan rasa Marah agar "Api-Api Syaitan" beransur reda lalu padam. Berikut adalah Cara dan Panduan Hilangkan Rasa Marah dengan Kata-Kata Ajaib.

Kata-Kata Ajaib Hilangkan Marah petua insani

Koleksi Kata-Kata Ajaib Hilangkan Rasa Marah

  • Apa yang boleh aku buat agar ia menjadi lebih baik.
  • Tunggu, bolehkah aku tarik ucapanku kembali.
  • Kamu tidak harus menyelesaikan ini dan itu, bantu aku untuk boleh berbicara denganmu.
  • Perkara ini penting bagiku. Tolong dengar.
  • Munkin sikap aku keterlaluan, aku minta maaf.
  • Masalah kamu boleh dikongsi, apa yang boleh aku bantu?
  • Aku dapat melihat punca dalam punca ini, mari kita selesaikan.
  • Aku tidak memikirkannya seperti itu sebelumnya.
  • Aku pun manusia biasa dan boleh lakukan kesalahan.
  • Cuba kita setuju untuk tidak bersetuju pada sesuatu perkara.
  • Ini bukan hanya masalah peribadi mu, ini masalah kita.
  • Aku merasa dihargai.
  • Kita telah keluar dari topik perbincangan.
  • Tindakan kamu telah meyakinkan aku.
  • Tolong terus pandang dan bicara dengan ku.
  • Kini aku sedar itu bukan salahmu.
  • Mungkin yang keluar dari mulutku semuanya salah.
  • Aku melihat bagaimana aku telah memberikan sumbangan terhadap masalah.
  • Apa yang sebenarnya kita tengkarkan?
  • Aku mencintaimu.
  • Maafkan aku.

Hilangkan Marah | Kata-Kata Ajaib merupakan informasi dan panduan untuk hilangkan rasa marah dengan hanya menggunakan kata-kata. Semoga info ini bermanfaat dan menjadi panduan berguna kepada semua. Insyaallah

Related Post:

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]



Post Author Raimi Syazwan Abdul Rashid
PERINGATAN: ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui blog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

11 comments:

  1. nice sharing. bila rasa marah kena duduk dan zikir.hilang rasa marah.insya allah. :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau blh amik air sembahyang sekali pun ok..

      Delete
  2. kalau orng marahkan kita adakah berdiam diri lg baik. susah nak redekan kemarahan sesorang ni. apa pun, nice sharing

    ReplyDelete
  3. bagus.bagus. saya nie agak pemarah orangnya. thanks for sharing this :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan selalu marah2 nnti kena jual cik Izzah..
      hehehe

      Delete
  4. Maafkan aku...
    Penenang pertengkaran dgn bini..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro Hanif, "Maafkan aku" ayat redakan kemarahan trakhir

      Delete
  5. Saya jrg marah org, sbb sy pun tak suka org marah2 saya... Tips kat atas tu memang mendidik diri fikir sebelum bertindak marah, mmg betul. Pentingnya sabar dan toleransi. Tp, masalahnya bila dh marah... pyh betul nak reda. hehe

    ReplyDelete
  6. smooga kita semua dapat menahan marah...

    ReplyDelete
  7. Sometimes susah nak control, kalau dah marah..tapi bila dah ok nyesal pulak...nanti try, test...kata-kata kat atas tu ya..tq

    ReplyDelete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
abcSEOxyz Sihir Sihir SEO Malaysia