Apa itu Feedburner | Feed | RSS | Feed Reader

Reactions: 
Feedburner | Feed | RSS | Feed Reader

Apa itu Feed ataupun RSS?  
Feed ataupun RSS ialah data (update entri/post) dalam sesebuah blog/website/page.
Bermaksud setiap kali kita update 1 entri, maka terciptalah 1 feed ataupun RSS baharu.

Feedburner
1. Menguruskan aktiviti pengiklanan bagi sesebuah blog.
2. Menyebarkan setiap Feed atau RSS blog/website/page kepada pengguna/reader yang lain.

Kesimpulannya
Feedburner sangat penting kepada semua blogger.



 ¹³ - Honor & Respect
raimisyazwan signature

Artikel ditulis oleh Raimi Syazwan Abdul Rashid



Artikel Berkaitan

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]





4 comments:

  1. berminat gak dengan benda ni tapi tak paham langsung cara nak guna. Lol.

    ReplyDelete
  2. Lebih kurang mcm aku jugak..
    Aku memang guna feedburner, tapi aku xde perasan pulak prtambahan trafik kat blog aku ni..
    Feedburner ni, yg aku sgt2 gunakan dlm feed reader, senang aku nak baca dan check update untuk blog2 yg aku subscribe

    ReplyDelete
  3. wah bagus artikel ni... thanx 4 sharing

    ReplyDelete
  4. Hiya! I simply would like to give a huge thumbs up for the good data
    you may have here on this post. I might be coming again to your blog for extra soon.


    Also visit my site - weather in seoul south korea today

    ReplyDelete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
Natang Ngoh