Google Blog | SEO Guide and Tips

Reactions: 
SEO Guide and Tips for Google Blog

SEO Guide and Tips for Google Blog menjadi Keutamaan Google

SEO Guide and Tips
Google Blog | SEO Guide and Tips | SEO Black Book

SEO Guide and Tips for Google Blog. Walaupun Google mempunyai lebih daripada 100 kriteria yang berbeza-beza untuk menilai Pagerank (yang boleh berubah mengikut kepentingan
semasa). Berikut ialah Info dan Tips dianggap utama kepada blogger yang serius mengenai Pagerank.

SEO Guide and Tips for Google Blog menjadi Keutamaan Google
Berikut disenaraikan susunan kepentingan atau fokus utama dinilai oleh Google

1. Keyword yang digunakan dalam teks pautan di kedua-dua tapak dan khusus dari laman web lain
yang mengarah ke laman web anda. Dan pautan anda ke laman web lain yang meninggalkan
backlink ke blog anda. Namun perkara utama paling penting ialah kandungan Keyword anda.

2. Keyword yang digunakan dalam tajuk laman web anda (antara tags <TITLE>).

3. Keyword yang digunakan dalam tajuk (H1, H2) dan dalam <body> atau badan laman web anda.

4. PageRank (PR) laman web anda, yang sebaliknya adalah bergantung kepada
bilangan pautan yang menunjuk ke laman web anda dari laman web lain. Kepentingan ini
link masuk seterusnya adalah bergantung kepada PageRank halaman yang menghubungkan, yang pada
sebaliknya adalah bergantung kepada bilangan link masuk ke laman itu, dan sebagainya.

5. Laman Web yang mengandungi sekurang-kurangnya 200 patah perkataan kandungan teks yang berkaitan.

6. Berapa kerap kandungan di laman anda dikemaskinikan. Anda perlu mengemaskinikan laman web anda sekali
sebulan jika boleh.

7. Kecepatan anda mendapatkan link baru (link terlalu banyak dan terlalu cepat tidak digalakkan Google).

 ¹³ - Honor & Respect
raimisyazwan signature

Artikel ditulis oleh Raimi Syazwan Abdul Rashid



Artikel Berkaitan

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]





5 comments:

  1. sblom nie ade gak nk tahu pasal SEO nie.then, mood nak tahu tu hilang tibe2.hahaha

    ReplyDelete
  2. Raimi, yang keempat tu, boleh gak cadangkan guna Mozzila untuk tgk pagerank. Tkt ada yang tak paham makna PR.

    ReplyDelete
  3. Selain guna mozzila, kita blh jgk check Pagerank di
    http://www.prchecker.info/

    Aku dah lama study cara nak up kan PR ni.. tp payah benor nak faham. Tak jugak naik2 page rank aku..
    Aduyai..

    ReplyDelete
  4. PR, raimi bole naik dengan cara backlinking banyak. Cara terpantas ialah beli dgn deal kat blogger yg PR 7 keatas. Untuk dptkan benda ni, raimi bole menulis post tntg sesuatu benda yang ada kat blog blogger hebat ni. Then kat ruangan komen, minta mereka letak link raimi sebagai rujukan kat post tu. Buat banyak2 kat blog2 yang banyak. jadi PR akan cepat naik berbanding link kat blog kecil.

    ReplyDelete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
Natang Ngoh