Konsert PSY Gangnam Style Malaysia | Stadium Bukit Jalil

Reactions: 
Konsert PSY Gangnam Style Malaysia di Stadium Bukit Jalil. Oh tidak! Jangan histeria dulu! Mesti ramai yang dah buat keputusan spontan sebelum klik dan baca entri ni secara penuh. Takde nya PSY nak datang Malaysia pun. Bersungguh benor korang yer..


Tapi, sekiranya perkara ini betul-betul terjadi. Melihatkan fenomena Gangnam sekarang ni, cuba kita bayangkan macam mana sambutan rakyat Malaysia agaknya.muat ke tidak Stadium Bukit Jalil tu yer? Terkini banyak pula perbincangan hal-hal berkaitan Gangnam Style, melibatkan hukum, sosial, makna disebalik lirik lagu gangnam style dan hinggalah ke maksud disebalik koreografi tarian gangnam style itu sendiri. Dahsyat kan.

Melalui tarian pun boleh terciptanya satu fenomena hebat sebegini. Apakata kita cuba dengan Tarian Lilin ataupun Tarian Kuda Kepang pula. Mungkinkah tarian tradisional mampu mencipta fenomenanya sendiri dan clip videonya dipreview oleh CNN. Lilin mungkin naik harga, lalu hantu lilin pun menangis lagi.


Gangnam


Artikel ditulis oleh Raimi Syazwan Abdul Rashid



Artikel Berkaitan

GO TO [ Pseudosupra Sitemap ]





6 comments:

  1. memang hebat pun fenomena gangnam nie. kalau buat kat malaysia tentu xmuat stdm nie.hehe.... terfikir jgk cam mana kalau tarian kuda kepang atau ulik mayang dimodenkan jd cam nie. haaa...meletop cam nie ker tak. rakyat kita nie suka mengagungkan budaya negara lain dr negara sendiri

    ReplyDelete
  2. Hahah, kalau ada tak mampulah menghabiskan duit utk ke konsert dia ;P

    ReplyDelete
  3. dekat twitter asyik trending Oppa Gangnam Style je ._.'

    *darisegmenHanifIdrus*

    ReplyDelete
  4. mula2 tgok tajuk dia buntang sekejap mata ni. haha. betul gak tu kan. try buat tarian zapin ke, jawa or kuda kepang. mane la tahu tibe2 menular mcm gangnam style ni. hihi

    ReplyDelete

I just wanted to thank you for visiting ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog and willing to read this entry. I appreciate it from the bottom of my heart. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day.

Regard & Much more respect ~ Raimi Syazwan Abdul Rashid

All Comments and criticism can be delivered via the comment space below.

linkreferral
Natang Ngoh